Alışveriş Merkezlerine Acil Tıbbi Müdahale Ünitesi

Tarih:

Alışveriş merkezindeki (AVM) ortak kullanım alanlarının ve 400 metrekareden büyük perakende işletmelerin görünür kısımlarına, acil tıbbi müdahale ünitesiyle iletişimi sağlamak amacıyla yeterli sayıda acil tıbbi durum butonu yerleştirilecek.Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Alışveriş merkezlerinin nitelikleri ile açılış, faaliyet ve denetimlerine ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönetmelik, bu merkezlerin maliki ile yönetiminin, yetkili idarelerin ve diğer ilgili kurum ve kuruluşların görev ve sorumluluklarını kapsıyor.

Yönetmeliğe göre, alışveriş merkezinde kullanımı ücretsiz sosyal ve kültürel etkinlik alanı, acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, bebek bakım odası, çocuk oyun alanı ve dinlenme alanlarıyla ortaklaşa kullanma, korunma veya faydalanma için zorunlu olan diğer alanlar oluşturulacak.Alışveriş merkezi otoparkının müşteriler ve alışveriş merkezi içindeki perakendeciler haricinde kullanımını sınırlandırmak amacıyla alışveriş merkezi yönetimince süreli kullanıma bağlı ücretlendirme yapılabilecek. Ayrıntılı bilgi için tıklayın

 

 

Ortak kullanım alanları, engellilerle yaşlı ve çocukların ihtiyaçları dikkate alınarak oluşturulacak alışveriş merkezlerinde, söz konusu alanların, bu yönetmeliğe ve Türk Standardları Enstitüsünün ilgili standartlarına uygun olarak oluşturulmasından, alışveriş merkezi maliki; amacına uygun olarak kullanılmasından, bu alanlarda oluşabilecek kazalara karşı gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasından ve bu alanlara ilişkin diğer yükümlülüklerin yerine getirilmesinden alışveriş merkezi maliki ile yönetimi müştereken sorumlu olacak.

Alışveriş merkezinde sergi, söyleşi, tanıtım ve imza günleri gibi sosyal ve kültürel etkinliklerin düzenlenmesi amacıyla satış alanının en az binde beşi oranında alan ayrılacak. Bakanlık, bu oranı bir katına kadar artırmaya veya yarısına kadar azaltmaya yetkili olacak. Sosyal ve kültürel etkinlikler, etkinlikten en az 7 gün önce alışveriş merkezinin görülebilir yerlerinde ve varsa internet sitesinde ilan edilecek.

- Acil tıbbi durum butonu yerleştirilecek

Acil tıbbi durumlarda ilk müdahalenin yapılabilmesi ve ihtiyaç halinde en yakın hastaneye sevkin sağlanabilmesi amacıyla alışveriş merkezinin kolay ulaşılabilir bir yerinde en az 20 metrekare büyüklüğünde acil tıbbi müdahale ünitesi oluşturulacak. Acil tıbbi müdahale ünitesinin girişinde Acil Tıbbi Müdahale Ünitesi yazısı ve işareti yer alacak. Acil tıbbi müdahale ünitesinin yeri yönlendirme levhalarıyla gösterilecek.

  • Satış alanı 20 bin metrekarenin altında olan alışveriş merkezinde en az bir acil tıp teknisyeni veya acil tıp teknikeri;
  • 20 bin ila 50 bin metrekare olan alışveriş merkezinde en az birer acil tıp teknisyeni ve acil tıp teknikeri veya acil tıp teknikeri bulunamayan hallerde en az 2 acil tıp teknisyeni;
  • satış alanı 50 bin ila 100 bin metrekare olan alışveriş merkezinde en az birer acil tıp teknisyeni ve acil tıp teknikeri;
  • satış alanı 100 bin metrekare ve üzerinde olan alışveriş merkezinde ise en az birer acil tıp teknisyeni ve tıp doktoru bulundurulacak.

Acil tıbbi müdahale ünitesinde Sağlık Bakanlığınca belirlenen nitelik ve miktarda ilk yardım malzemesi ve ekipmanı olacak.

AVM’lerdeki ortak kullanım alanlarının ve 400 metrekareden büyük perakende işletmelerin görünür kısımlarına acil tıbbi müdahale ünitesiyle iletişimi sağlamak amacıyla yeterli sayıda acil tıbbi durum butonu yerleştirilecek.

Bu hizmetler, özel sağlık hizmeti veren kuruluşlardan hizmet satın alınmak suretiyle de verilebilecek.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın

Firmamız tarafından Verilen Acil Tıbbi Müdahale Ünitesi  hizmetleri ile ilgili  merak ettiğiniz tüm sorular için info@trnassistance.com adresinden ulaşabilirsiniz.

TALEP FORMU

Lütfen aşağıda istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girip gönderiniz.